Jokin aika sitten täydensin keittiötarvikekokoelmaan Lidlin silikonisilla tartalettivuoilla ja siitä lähtien olen odottanut tilaisuutta testata niiden toimivuutta. Mikäs sen parempi syy, kuin perjantai. Näiden raikkaiden äkkimakeiden valmistukseen ei kulunut 30 minuttia kauempaa.

Vuokien lisäksi kaapissa kuumotteli vaniljakreemijauhe ja pakkasessa sekalainen lajitelma marjoja. Minulla on teollisten raaka-aineiden listalla muutama salainen pahe ja yksi niistä on Millettin vaniljakreemijauhe. Joskus siihen tulee himo. Tässä ohjeessa sitä on tuunattu sitruunalla, jolloin se ei ole ihan niin makea kuin kuin yleensä. En osannut päättää marjavaihtoehtojen välillä, joten tein varmuuden vuoksi yhden jokaista makua.

Tartaletit (8).JPG

Sitrustartaletit marjatäytteellä

4 kpl

Pohja
2 kpl pieniä munia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
hippunen leivinjauhetta
0,5 dl voisulaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, leivinjauhe ja voisula. Sekoita. Annostele taikina tartalettivuokiin. Paista 180°C n.10 minuuttia

Täyte
0,5 dl limen tai sitruunan mehua
1,5 dl (täys)maitoa
1,5 dl vaniljakreemijauhetta

n. 3dl marjoja tai hedelmiä

Sekoita vaniljakreemijauhoon kylmä maito ja sitruksen mehu. Anna turvota n. 10 minuuttia.
Kostuta pohjia maidolla, levitä päälle vaniljakreemi ja marjat.

Tartaletit (22).JPG

Tästä kattauksesta suosikkimakuni oli mustikka. Juuri sopivan raikasta ja makeaa.

Tartaletit (3).JPG

Ja ne uudet vuoat, ne toimivat kuin unelma. Kauniitakin ovat. Mielikuvitus lähtee laukkaamaan, mihin kaikkeen näitä beibejä voikaan vielä hyödyntää!

Makoisaa viikonloppua!

Tuliko nälkä? Jaa ohje myös kavereille:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.