Facebookin Newsfeediini hyppäsi tälläinen hauska suklaamunavideo ja ajattelimme kälyn kanssa kokeilla valmistaa näitä naisporukamme pääsiäiskarkeloihin.

Se näytti niin helpolta… ja helppoa se olikin aluksi.

1.png

Ruokavideot internetissä ovat kuin hääkuvat pinterestissä. Ei se ikinä oikeassa elämässä ole niin kaunista ja helppoa. Projekti sujui ihan hyvin siihen asti, kunnes oli aika puhkaista pallot. Pallon puhjettua ilmapallon riekale tarkertui kuin viimeisillä voimillaan kiinni suklaa pintaa. Koetimme kälyn kanssa päästää ilman pallosta hitaasti ja nopeasti, puristelimme palloa, jotta se irtoaisi suklaasta itsekseen, lopuksi nypimme ilmapallon riekaleita pinseteillä..

2.png

Tuhottuamme ison osan valetuista munista, kokeilimme vielä laittaa munat hetkeksi pakkaseen. Kylmäsäikäytys tehosi: jääkylmästä suklaasta pallo irtosi puristelemalla, palloa ei tarvinnut edes puhkaista. Kun vihdoin sain irroitettua kokonaisen kuoren pallosta ja vein sitä riemuissani takaisin jääkaappiin, kohelsin, kompastuin ja kuori räsähti palasiksi keittiön matolle.

Saimme kuin saimmekin irroitettua jokseenkin ehjinä tarvittavat 9 kuppia ja kantta, emmekä onneksi joutuneet uudestaan munanvalupuuhiin. (Onneksi teimme pohjia reilusti alunperinkin!)

DSC_0932.JPG

Tällaisia niistä lopulta tuli. Aika sympaattisia. Täytimme munat raikkaalla kookosmoussella ja poksuvilla karkkirakeilla, joten munat sisälsivät myös pienen yllätyksen.

Kookosmousse
(9 kpl pääsiäismunia tai 1 pieni Ø 16 cm kakku)

 • 2 dl     kylmää kookoskermaa (merkki kara, ei kevyt)
 • 2 kpl   limen raastettu kuori ja mehu
 • 2 dl     vispikermaa
 • 180 g  sulaa valkosuklaata
 • 3 kpl   liivatelehtiä

Vispaa kookoskerma ja vispikerma vaahdoksi erillisissä kulhoissa. Lisää limenmehu ja kuoriraaste kookosvaahtoon. Pehmennä liivalehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia ja liuota ne pariin ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Ota pieni määrä (n. 1dl kookosvaahtoa erikseen ja sekoita siihen vesitilkkaan liotetut liivatteet. Lisää muun kookosvaahdon joukkoon.
Sekoita vispikerma jäähtyneen valkosuklaan joukkoon. Jos suklaa on liian kuumaa, seos voi juoksettua.
Yhdistä kookos- ja valkosuklaavaahto. Laita massa pursotinpussiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Pursota täyte munien sisälle.

Jos haluat oikaista, niin täytteeksi sopii erinomaisesti myös esimerkiksi valmis suklaa- tai mansikkakerma ja suklaarouhe.

***

Jos innostuit ideasta näperellä omia munia pääsiäiseksi, niin tässä muutama hyväksi havaittu vinkki onnistuneeseen lopputulokseen:

 • 9 munakuppiin ja kanteen tarvitset 400 g talousuklaata ja ainakin 18 vesi-ilmapalloa (riippuen siitä, kuinka irrottelu onnistuu)
 • Suklaan tulee olla korkeintaa 30 asteista kun alat dippaan palloja suklaaseen, muuten ilmapallot räjähtävät. Mitä paksumpi kerros suklaata, sitä paremmin kupit kestävät seuraavan irroitusvaiheen.
 • Jähmetä suklaa pakkasessa, jääkaapissa siitä ei tule riittävän kovaa
 • Kun alat irrottamaan kuoria palloista, ole nopea.
 • Puristele ilmapallo pois kupista. jos tämä ei onnistu, niin tee pienenpieni reikä aivan solmun juureen ja irroita pallo samalla kun ilma karkaa pallosta.
 • Jos haluat välttää irrotusongelmat kokonaan, ole fiksu ja pingota ilmapallon päälle tuorekelmua, joka irtoaa suklaan pinnasta huomattavasti helpommin.

Herkullista palmusunnutaita ja pääsiäisen odotusta!

Tuliko nälkä? Jaa ohje myös kavereille:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.